ببینید | نگین اشترانکوه یخ زد

دریاچه گهر دورود لرستان معروف به «آلپ ایران» به دلیل برودت هوا و رسیدن دمای هوا به زیر صفر در این منطقه، در پدیده ای نادر یخ زد و جلوه‌هایی زیبا از خلقت خداوند را در این منطقه گردشگری ایجاد کرد.
کد خبر: ۱۳۹۸۴۳۰

به گزارش جام جم آنلاین، در جنوب شرقی دورود یکی از زیباترین دریاچه های کوهستانی ایران قرار دارد. دریاچه ای محصور در میان رشته کوه های اشترانکوه که طبیعتی بی نظیر را برای دوستداران طبیعت خلق کرده است.

دریاچه گهر در ارتفاع 2350 متری از سطح دریا قرا دارد و شامل دو بخش گهر بزرگ با وسعت حدود صد هکتار و گهر کوچک می باشد.عمق دریاچه بین 4 تا 28 متر و عرض آن بین 400 تا 800 متر و طول آن1500 متر است.

این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه بین بخش زز و ماهروی الیگودرز و دورود قرار دارد. این دریاچه که به نگین اشترانکوه معروف است به‌سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به‌دور مانده‌ است.

انواع بوته ها، درختان تنومند بید، گیاهان و گل های زیبای اطراف، دریاچه گهر را به صورت یک پارک طبیعی شگفت انگیز در آورده است، دریاچه گهر در واقع مانند آبگیری است که از چشمه ها، آبشارها و سراب های اشترانکوه پر شده و آب آن در تابستان و زمستان ثابت است. زیبایی خیره‌کننده و چشم‌اندازهای بدیع دریاچه سبب شده‌است که سالانه در حدود 70 هزار گردشگر از سراسر کشور به این منطقه زیبا بیایند.

اغلب اروپاییان و جهانگردان این دریاچه را به‌نام دریاچه ایران می‌شناسند که این شناخت حاصل معرفی یک زن انگلیسی بنام «ایزابلا لوسی بیشوپ» است که در سال 1890 میلادی توانست مدت سه ماه در این منطقه تحقیق کرده و هزار کیلومتر راهپیمایی کند ولی باتوجه به اسناد معتبر تاریخی اولین کسی که موفق به کشف دریاچه گهر شد یک زمین‌شناس اتریشی به نام (آ-رودلر) بود که در سال 1888 میلادی موفق شد نام خود را به‌عنوان کاشف دریاچه گهر در تاریخ ماندگار کند.

بارش های مناسب برف در ارتفاعات اشترانکوه

در سالیان گذشته که با پدیده خشکسالی مواجه نشده و بارش های برف مناسبی را در کوه های اشترانکوه شاهد بودیم این دریاچه زیبا و نگین گردشگری لرستان در فصل زمستان به علت برودت هوا و وقوع پدیده یخبندان با پدیده ای زیبا و جذاب به نام یخ زدگی مواجه شده و صحنه هایی زیبا را در دل طبیعت برفی این منطقه برای علاقه مندان ایجاد می کرد اما با وقوع خشکسالی های پی در پی بیش از پنج سال بود که دریاچه زیبای گهر دمای زیر صفردرجه را تجربه نکرده و پدیده یخ زدگی را به خود ندیده بود تا اینکه در بارش های اخیر برف در این منطقه و افزایش حجم برف در کوه های اشترانکوه و وقوع پدیده زیبای بهمن در این منطقه، بار دیگر گهر زیبای لرستان یخ زد و صحنه هایی زیبا از شکوه خلقت خداوند را در این مکان رقم زد.

علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان درخصوص وقوع این پدیده به خبرنگار تسنیم گفت: به دلیل خشکسالی های پی در پی و افزایش دمای هوا، بیش از پنج یا شش سال است که دریاچه گهر یخ زدگی را تجربه نکرده است.

دمای هوا در دریاچه گهر به منفی 20 درجه رسید

وی با اشاره به وقوع پدیده یخ زدگی در این دریاچه در سالیان گذشته، افزود: امسال به دلیل بارش های مناسب برف در ارتفاعات اشترانکوه و رسیدن دمای هوا به منفی 20 درجه زیر صفر در این منطقه، پس از سالها با وقوع پدیده زیبا و جالب یخ زدگی در این دریاچه دورود مواجه شده ایم.

سالاروند با بیان اینکه بیش از چندروز است که به دلیل برودت هوا و سرمای بالای منطقه این دریاچه یخ زده است، عنوان کرد: خوشبختانه با توجه به اینکه در فصل زمستان قرار داریم، این دریاچه دارای پرندگان مهاجر نیست اما در فصل بهار و تابستان معمولا زیستگاه پرندگان مهاجر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با توجه به دمای به شدت پایین منطقه و یخ زدگی دریاچه از دوستداران محیط زیست و حتی کوهنوردهای حرفه ای خواست جهت جلوگیری از وقوع هرگونه حادثه ناگواری فعلا از سفر به این منطقه پرهیز نمایند تا گرفتار در برف و یخبندان منطقه نشوند.

تعداد بازدید : 125
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها